Sayfalar

7 Mayıs 2008 Çarşamba

Başlarken - Beden - Gilles Deleuze

Konferanslar
Aksanat

Beden ile buradan ilk yola koyuluşumuz, Aksanat etkinlikleri parelelindeki bu konuşma dizisiyle birlikte gerçekleşmeye başlıyor..

Atlanmış olduğu sanılmaması gereken bir alanı (felsefe) var etmeye çalışmak bize düşmezdi tabi, ama görünen o ki; bir çok felsefeci (kısmen bizim gibi) farklı alanlara dağılmış her halde..

http://cumhurkocalar-dans.blogspot.com/2008/05/bedene-bak-yaklamlar-ve-sanatlar-gilles.html

Konuşma metinlerini dinlerken aldığım notları, zaman zaman benzer yaşamlarımızdan da esinlenerek elimde olmadan, biraz da yorum katarak sizlere ulaştırmaya çalışacağım.

Bu metinler ancak burada, yani kendi (felsefe) yuvalarında canlılık kazanabilecek kadar güç toplayabilirler, o yüzden duyarlı bir zaman ve mekan kavramı içinde hep yeniden ele alınmak üzere onlara burada nefes verilmeye çalışılacaklardır.

Her ne kadar beden konusundaki tüm metaforlar ve tartışmalar, çağdaş dans alanı(mız) ile yoğun bir şekilde paylaşır olsa da;
söz, kelime ve anlam ağırlığını ancak bu sayfalar kaldırabilecektir.

Aslında doğaçlamalar sitesi de, bu çalışmaya zemin hazırlayan pratik kaynaklardan biri olarak, kendi başına soluk alıp verecektir, fakat felsefi alt yapısı için buraya uğrayıp, diğer derin yaşamlarla da buluşma olanağına her zaman muhtaçtır.

Ayrıca tabii her zaman ki gibi yıldızların yaşamlarından çıkmış nadide eserlere göndermelerimiz de olacaktır, yani (durmadan) okuyanlarla paylaşacak daha çok şeyimiz var.

Tekrar Hoşgeldiniz..

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Kitaplar Yazarlar Okuma Yorum Özet Yayın Kütüphane Kaynak Cumhur KOCALAR İSTANBUL TURKEY

Psikodrama Grup Terapi Psikoloji Okul Eğitim Tiyatro An Felsefesi Cumhur Kocalar İstanbul Turkey